ODKRYJ SMAKI KUCHNI DLA KONESERÓW

Restauracja Café Xander

Z dumą przedstawiamy Café Xander - nową restaurację inspirowaną kosmopolitycznym duchem, zaskakującą autorską kuchnią, eleganckim wnętrzem i swobodną atmosferą.
Kulinarny koncept Café Xander sięga do całego spektrum inspiracji łączących się w harmonijną całość.

W 2024 roku restauracja dołączyla do prestiżowego grona restauracji rekomendowanych przez przewodnik Michelin.
Jest także zdobywcą prestiżowej nagrody Sopockie Perły 2024.


CELEBROWANIE SMAKÓW

Wysmakowane menu

Menu restauracji to autorska propozycja Szefa Kuchni, Daniela Burandta, o kosmopolitycznym charakterze. Serwowane naszym gościom dania to jednak nie tylko podróże do krajów basenu Morza Śródziemnego, ale także nawiązanie do kuchni polskiej, nadbałtyckiego usytuowania restauracji oraz niezwykłej historii Sopotu - odkrywanych na nowo i podawanych w zaskakujących kompozycjach.

Spodziewaj się niespodziewanego

Wieczory z muzyką na żywo

Café Xander to miejsce jedyne w swoim rodzaju, gdzie pragniemy nieustannie zaskakiwać naszych gości. Zapraszamy do regularnego zaglądania na naszą stronę internetową oraz na profile w mediach społecznościowych – dzięki temu zawsze będą Państwo na bieżąco z naszym aktualnym programem, któremu towarzyszy niezwykle wykwintna kuchnia.

Emocje i zabawa

Lobby Bar

Zapraszamy do naszego Lobby Baru, by spotkać się z przyjaciółmi i wspólnie rozkoszować doskonałą kawą i najlepszymi deserami z hotelowej Cukierni. Tętniący życiem Lobby Bar jest idealnym miejscem także na wieczorne kibicowanie. Rozsiądź się wygodnie, rozsmakuj się w ulubionym trunku i zatrać się w sportowych emocjach transmitowanych na dużym ekranie.

Pełnia smaku a'la carte

Haffner Bar

Nowoczesne menu inspirowane kuchnią świata oraz craftowe drinki to recepta na udany wieczór. W karcie znajdziecie Państwo również wyselekcjonowane whisky oraz rzemieślnicze piwa od lokalnych dostawców.

Feeria smaków

Cukiernia

Wszystkie słodkie wypieki serwowane przez naszą Kawiarnię powstają w Cukierni Hotelu Haffner. Receptury doskonałych ciast, tart i tortów skomponował Szef Cukierni, wielokrotny laureat konkursów cukierniczych. Jego kunszt jest gwarancją niezapomnianych wrażeń smakowych.

W TROSCE O WASZE ZDROWIE

Dania bezglutenowe

Jako jedyna sieć hotelowa wprowadzamy do naszych restauracji dania całkowicie bezglutenowe. Bezpieczne dla Gości z silną nietolerancją glutenu potrawy, powstają w certyfikowanej restauracji Trattoria Sano – Gluten Free. Pyszne, bezglutenowe dania w słoiczkach, zjesz na miejscu lub zabierzesz na wynos.

Aby skorzystać z oferty dań bezglutenowych, prosimy o informację z co najmniej 3-dniowym wyprzedzeniem.

Zgoda na pliki cookie
Konfiguracja
O plikach cookie